StoryEditor

Creative express: Vlak, ktorý si nechceš nechať ujsť

28.09.2023, 14:02
Autor:
redred

Art Direction club spúšťa registráciu do lokálneho kola projektu pre mladých kreatívcov, Creative Express Česko Slovensko.

Český a slovenský Art Directors Club spolu vytvorili lokálne kolo európskeho projektu Creative Express. Jeho cieľom je  podporiť mladých profesionálov z odboru.

Česi v Bratislave, Slováci v Prahe 

Zaujímavosťou je, že lokálny Creative Express bude prebiehať paralelne v oboch štátoch 2. novembra. Budú to nezávislé súťaže, príde však k reálnemu prepojeniu oboch klubov. 

Českí súťažiaci sa totiž budú presúvať vlakom z Prahy do Bratislavy a slovenskí z Bratislavy do Prahy. Víťaz z každej krajiny automaticky postupuje do medzinárodnej súťaže pod hlavičkou ADC Europe.

Európska súťaž pre juniorných kreatívcov sa koná vždy v inom európskom meste a každoročne sú do nej zo strany ADC nominovaní aj zástupcovia za Slovenskú republiku.

Partnermi sú Železničná spoločnosť Slovensko a MUW Saatchi and Saatchi

Hlavným partnerom slovenskej súťaže je Železničná spoločnosť Slovensko, Národný dopravca. O ich komunikáciu sa dlhodobo stará kreatívna agentúra MUW Saatchi and Saatchi, ktorá do projektu Creative Express taktiež vstupuje ako partner. 

Mladá, kreatívna generácia a cestovanie vlakom proste patria k sebe, preto sme sa rozhodli podporiť tento projekt a nadchnúť aj dalšie cieľové skupiny, ktoré vlaky využívajú menej. Zároveň chceme podporovať tie najlepšie a najkretaívnejšie mozgy, ktoré tu máme, lebo veríme že v nich je budúcnosť našej krajiny, ” upresňuje Marek Lukoťka, vedúci oddelenia marketingovej komunikácie ZSSK

"Teší ma, že sa nám podarilo symbolicky po 30 rokoch spojiť s českým ADC a priniesť Česko-Slovenskú aktivitu, ktorá motivuje mladých k práci v našom kreatívnom odvetví. Verím že okrem výhry pre jeden tím prinesie všetkým  súťažiacim Creative Express cenné skúsenosti a neopakovateľný zážitok, ktorý ich nadchne pre ich ďalšie pôsobenie v reklame," dodáva Juraj Kováč, prezident ADC Slovensko.

image

Creative Express

Bude to jazda 

Creative Express je jazda v pravom slova zmysle. Je to 24 hodinová výzva, ktorá zahrňuje briefing 2. novembra ráno, kreatívny proces cestou vlakom do Prahy a späť, mentoring a networking s kolegami z českého klubu spojený s obedom a nočnou prípravou finálnych návrhov. Výstupom súťažiacich bude prezentácia konceptov na základe zadania. 

Hlavný partner súťaže, Železničná spoločnosť Slovensko, Národný dopravca, je súčasne zadávateľom briefu pre kreatívcov. Zaistí sa tak dokonalé prepojenie zadania a netradičného prostredia na vymýšľanie. Témou briefu bude prínos ekologického a bezpečného cestovania vlakom za povinnosťami či zážitkom, pričom sa bude jednať o zadanie skutočnej kampane.

Cestu vlakom absolvuje aj seniorný kreatívec Pavol Paulenda, ktorý je Creative Directorom pre značku ZSSK, ako aj  zástupcovia klienta Železničná spoločnosť Slovensko, Národný dopravca, budú v roli poradcov pre účastníkov. 

Mentoring slovenských juniorných kreatívcov prebehne v susedskom klube kolegov z Česka. A naopak, vďaka paralelne prebiehajúcej súťaži českého ADC, v Bratislave privítajú mentori z radov slovenského ADC mladých kreatívcov z Prahy. 

Nasledujúci deň doobeda prebehnú osobné prezentácie účastníkov a zasadnutie poroty, ktorá vyhlási víťazný tým za SR. Ten postúpi do európskeho Creative Expressu 2024. Porota rozhoduje aj o umiestnení súťažných tímov na druhom a treťom mieste.

Ako sa prihlásiť 

  • Registrácia sa otvorí už v pondelok 2.10. o 9. hodine.
  • Miestenku získa desať najrýchlejších dvojíc, ktoré splnia podmienky.  
  • Štartovné pre jeden tím je 80 eur. 
  • Podmienkou je vek od 21 do 28 rokov a aspoň rok pracovných skúseností v odbore.
  • Viac informácií o projekte, jeho pravidlá a možnosť registrácie nájdete od soboty 30.09. na webe adcslovensko.sk.  alebo ich získate prostredníctvom mailu  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Harmonogram: 

02.10. spustenie registrácie 

18.10. ukončenie registrácie 

do 18.10. potvrdenie účastníkom účasti 

30.10. online videocall s účelom poskytnutia organizačných informácií pre účastníkov 

02.11. ráno briefing session pre súťažiacich 

02.11. kreatívny proces: cesta vlakom, odchod z Bratislavy o 8:06 a odchod z Prahy 15:45. 

02.11. mentoring v Českej republike, networking 

03.11. do 8:00 odovzdanie finálnej prezentácie 

03.11. dopoludnia osobná prezentácia 

03.11. zasadnutie poroty a vyhlasovanie víťazov  

 

 

 

 

 

01 - Modified: 2023-12-01 11:34:08 - Feat.: - Title: ADC malo volebnú noc. Kreatívci si zvolili aj nové Prezídium 02 - Modified: 2023-11-27 08:19:50 - Feat.: - Title: Porotcovanie na ADCE Awards dá okrem inšpirácie aj dôkaz, že slovenská reklama sa vo svete nestratí 03 - Modified: 2022-08-15 20:47:34 - Feat.: - Title: Juraj Kováč: O prácach na Zlatom klinci by nemali rozhodovať "ľudské kvetináče" 04 - Modified: 2022-06-16 05:28:38 - Feat.: - Title: Klub kreatívcov má novú vizualitu. Ústredným motívom je hviezda 05 - Modified: 2020-04-24 10:14:17 - Feat.: - Title: Creative Express 2020: Našou úlohou nie je vyhrávať ceny, našou úlohou je riešiť problémy
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 09:28