StoryEditor

Cannes Predictions 5: Vyhrá duel Dove alebo Samsung?

21.06.2024, 09:00
Autor:
redred

Ktorá z týchto dvoch kampaní bude na svetovom festivale kreativity v Cannes úspešnejšia? Dozvieme sa už čoskoro. 

Kým definitívne slovo povedia porotcovia na juhu Francúzska, slovo si zoberieme my. Zástupcovia Wiktor Leo Burnett a Stratégií. 

Práve oni v dnešnom dueli seriálu Cannes Predictions 2024 rozhodnú, ktorá z týchto dvoch značiek urobila lepšiu robotu. Ale jednoduchšie - ktorá sa im páči viac. 

Dnešný duel má zloženie: 

Dove - The Code , Agency: SOKO, USA  VS.  Samsung - The Art of Hack , Agency: Cheil Spain  

 

Dove - The Code , Agency: SOKO

Vzostup AI predstavuje jednu z najväčších hrozieb pre skutočnú krásu. Preto Dove na počesť 20. výročia svojej ikonickej kampane Real Beauty obnovuje svoj sľub presadzovať skutočnú krásu. Značka sa zároveň zaväzuje, že nebude používať AI na vytváranie alebo skresľovanie fotografií žien. 

Dove The Code

Samsung - The Art of Hack , Agency: Cheil Spain

Inovatívna kampaň Samsungu na nový produkt The Frame. značka využíva jedinečný dizajn televízora, ktorý môže mať v pohotovostnom režime podobu tapety z umeleckých diel. Samsung tým hackol španielsky daňový systém, nepredáva totiž spotrebnú elektroniku ale umenie. 

Samsung The art of hack

 

image

Kristína Pavlendová
Wiktor Leo Burnett

Kristína Pavlendová

Creative Director  

Wiktor Leo Burnett

 Dve super veci, ktorým veľmi fandím. Spojenie televízorov a umenia je zaujímavé, ale mohlo by dopadnúť všelijako. Samsung to však v práci The Art of Hack urobil veľmi šikovne. Lebo veď „hacknúť“ svojou promo akciou španielsky daňový systém vôbec nie je málo. 

  Keď sa však musím rozhodnúť, jemne navrch má u mňa Dove kampaň The Code. Najmä preto, že obdivujem, ako výrazne sa im podarilo privlastniť si ako značke svoju tému. Tú sa im navyše darí dlhodobo komunikovať tak, že každý rok na ňu dokážu priniesť nový, kreatívny a veľmi aktuálny pohľad. A nesklamali ani teraz. 

Svoj hlas dávam Dove. 

 

Peter Haluška

riaditeľ digítálnych médií 

MAFRA Slovakia 

Kampaň zameraná na nevyužívanie AI v čase raketového vzostupu tejto technológie je príjemným osviežením. Dove tak sľubuje, že pri úprave fotografií ostáva pri ručnej robote:)

Ešte viac sviežo na mňa však funguje možnosť hacknúť španielsky daňový systém pre každého, kto nakreslí obrázok. Kto by nechcel prejsť štátu cez rozum a ešte pri tom aj ušetriť.

Z dvojice si vyberám kampaň pre mňa zábavnejšiu – Samsung - The Art of Hack 

Ako dopadol dnešný battle? 

WLB: Hlasuje za Dove

Stratégie: Dávajú body Samsungu 

 

 

01 - Modified: 2024-06-20 07:00:00 - Feat.: - Title: Cannes Predictions 4: V dnešnom súboji sa stretnú reklamy CeraVe a Uber One 02 - Modified: 2024-06-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Cannes Predictions 3: Kto má lepšiu reklamu - luxusný Montblanc alebo ikonická televízia Channel 4? 03 - Modified: 2024-06-18 08:35:24 - Feat.: - Title: Cannes Predictions 2: Coors Light alebo Heinz? Ktorá kampaň bude úspešnejšia? 04 - Modified: 2024-06-16 07:00:00 - Feat.: - Title: Cannes Predictions: Štartujeme každoročný battle medzi Stratégiami a Wiktor Leo Burnett. Vyhrá Orange alebo Nike?
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
01. júl 2024 01:48