Tvoje tvář má známý hlas, druhú sériu chystá Nova na jeseň.TV Nova
StoryEditor

Nova stavia na istoty, Prima pokúša seriály, odvážna je aj Česká televize

08.08.2016, 15:40
Autor:
(pš)(pš)
České televízie odhalili jesennú programovú štruktúru.

České televízie postupne zverejnili svoju jesennú  programovú štruktúru. Zatiaľ čo na Slovensku ešte televízie  oficiálne neinformovali komplexne o novej jesennej programovej štruktúre, ale informácie púšťajú postupne, v Česku je to inak. Aj preto je dnes zrejmé, ktorá televízia čo na jeseň pripravuje a čo považuje za prioritu. Poďme sa postupne pozrieť na tie najsledovanejšie na českom trhu.

Nova verí zábavnej šou Tvoje tvář má známý hlas

Programovým highlightom jesene je pre najsledovanejšiu televíziu v Česku - televíziu Nova zábavná šou Tvoje tvář má známý hlas. Na Slovensku ju poznáme pod názvom Tvoja tvár znie povedome, uvedie ju aj na naša Markíza. Nova uviedla túto šou podobne ako Markíza v jarnej sezóne a aj v Česku sa stala fenoménom. Priemerne počas desiatich dielov podľa dát Novy dokázala získať na trhu 48,82 % podiel. Priemerne si ju pozrelo v cieľovej skupine 15–54 a v širšej skupine 4+  1 624 tisíc divákov. 

Druhou novinkou, ktorá sa bude vysielať aj u nás, je drsná reality šou z Filipín Robinsonův ostrov,  Markíza ju bude vysielať pod názvom Ostrov.

Poslednou novinkou v jesennej štruktúre Novy je program Celebrity Game Night, opäť osvedčený zábavný zahraničný formát. Názov Celebrity Game Night sa však môže meniť, pretože televízia ešte stále hľadá šou to správne pomenovanie.

Nova to tentoraz neskúša s novými seriálmi. Ide úplne na istotu, a preto sa českí diváci môžu tešiť na  seriál Ulice, či Ordinace v Růžové záhradě. Nova verí, že divákov bude baviť kulinárska šou  MasterChef Česko, súťažná relácia Chcete být Milionářem? či Co na to Češi?

ČT prinesie niekoľko nových seriálov

Verejnoprávna Česká televize aj v jesennej sezóne ponúkne osvedčenú zábavnú šou StarDance. Do vysielania zaradí aj druhú radu seriálu Doktor Martin - rovnaké úmysly má aj slovenská verejnoprávna Jednotka. ČT, čo sa týka uvedenia nových seriálov, na jeseň predčí komerčnú Novu. Prichádza s novou výpravnou historickou ságou Já, Mattoni, kriminálkou Rapl,  či so seriálom o fiktívnom lete na Mesiac - Kosmo. Divákov chce zabávať sitkomom Marta a Věra, ako aj skečovým programom Nádraží.

Prima pokúša seriály

Tretia najsledovanejšia televízia na českom trhu  - Prima, vyskúša v  jesennom prime time  štyri novinky. Tri z toho sú seriály.  Mordparta a Polda sú kriminálne seriály, Jetelín je z úplne iného súdka  - ide o cyklus mikrokomédií. Prima ponúkne aj reality šou Pevnost Boyard, známu  ešte z deväťdesiatych rokov, avšak teraz hovorí televízia o originálnych francúzskych kulisách. Z ostatných známych programov nebude chýbať pre Primu overené Ohnivý kuře, Přístav alebo aj obľúbená Show Jana Krause.

Viac o jesennej ponuke českých televízií si môžete prečítať tu v názore českého kolegu Leoša Kyše.

01 - Modified: 2023-12-15 11:26:54 - Feat.: - Title: Ceny za športové licencie sú za hranicou únosnosti, tvrdia zástupcovia 3 najsilnejších slovenských televízií 02 - Modified: 2023-10-06 07:37:00 - Feat.: - Title: Český televízny líder už ohlásil zdražovanie reklamy 03 - Modified: 2023-05-25 14:46:09 - Feat.: - Title: Exodus českých staníc zo Slovenska: Nafúknutá bublina, alebo veľký problém? 04 - Modified: 2022-09-05 15:01:08 - Feat.: - Title: Médiá majú platiť špeciálny odvod: Je to nesystémové a diskriminačné, odkazujú vysielatelia 05 - Modified: 2022-06-30 09:35:02 - Feat.: - Title: ta3 uviedlo novú reláciu Vaša pošta
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 16:59