Príloha Stratégií Reklamné agentúry
StoryEditor

Špecializovaná príloha Stratégií Reklamné agentúry: Najväčšou výzvou je zdražovanie a nástup AI

09.01.2023, 10:05

Agentúry majú  za sebou ďalší rok. Bol pre nich úspešný? Čo očakávajú od toho, ktorý sa práve začal? 

Keď sme sa zástupcov reklamných agentúr pýtali, čo bude najväčšou výzvou na rok 2023, v odpovediach sa nám objavovalo mimoriadne často slovné spojenie „umelá inteligencia“. Vyzerá to tak, že agentúry s ňou koketujú, skúšajú jej možnosti a schopnosti.

A tak som to urobila aj ja a požiadala ChatGPT, aby za mňa napísal tento editoriál. Nech sa páči, toto vygenerovala umelá inteligencia. Ktovie, možno raz nahradí aj novinárov, ale to sa jej spýtam nabudúce. Teraz som jej dala za úlohu zosumarizovať výzvy do najbližších mesiacov, s ktorými sa budú pasovať reklamné agentúry:

V roku 2023 bude kreativita stále kľúčovým faktorom úspechu reklamných agentúr. Reklama bude musieť byť stále atraktívna, zaujímavá a efektívna v tom, že presvedčí zákazníka o kúpe produktu alebo služby. Reklamné agentúry budú musieť pracovať s rôznymi médiami a kanálmi komunikácie, ako sú televízia, rozhlas, tlač, internet a sociálne siete.

Výzvy, s ktorými sa reklamné agentúry budú musieť v roku 2023 vyrovnať, budú súvisieť najmä s rýchlym technologickým vývojom a s rozmachom digitálnych médií. Reklamné agentúry budú musieť prispôsobiť svoje stratégie a taktiky týmto zmenám a nájsť spôsoby, ako zaujať publikum v prostredí, ktoré je čoraz viac preplnené reklamami.

Inovácie, ako je umelá inteligencia, môžu reklamným agentúram pomôcť zvládnuť tieto výzvy. Napríklad umelá inteligencia môže pomôcť s analýzou dát a identifikáciou cieľových skupín pre reklamy. Môže tiež pomôcť s vytváraním návrhov reklám a s automatizáciou niektorých úloh súvisiacich s ich distribúciou.

V súčasnosti však umelá inteligencia ešte nedokáže nahradiť marketingových stratégov, copywriterov a art directorov. Títo profesionáli stále budú potrební na tvorbu kreatívnych konceptov a na komunikáciu s klientmi. Umelá inteligencia môže však pomôcť s určitými úlohami a uľahčiť prácu reklamným profesionálom.

Čo sa týka toho, akú reklamu bude vedieť urobiť umelá inteligencia, je ťažké povedať, čo presne sa bude diať v budúcnosti. Je možné, že umelá inteligencia by mohla mať schopnosť vytvárať reklamy s väčšou samostatnosťou, ale to bude závisieť od pokroku v oblasti umelej inteligencie a od toho, ako sa bude vyvíjať jej schopnosť tvorby obsahu.

Kompletnú prílohu Stratégií Reklamné agentúry si môžete stiahnuť a prečítať TU. 

01 - Modified: 2023-07-27 14:46:38 - Feat.: - Title: Rebríček Top Advertising Agencies Slovakia aj tento rok odhalí najlepšie agentúry 02 - Modified: 2023-06-05 09:13:40 - Feat.: - Title: PR agentúry 2023: Výzvy a trendy v public relations 03 - Modified: 2023-06-05 09:15:28 - Feat.: - Title: Mediálne agentúry 2023: Ako zamieriť presne a ešte aj efektívne 04 - Modified: 2023-01-31 10:12:55 - Feat.: - Title: Špecializovaná príloha Stratégií: Bez marketingového výskumu sa už nepohneme 05 - Modified: 2022-11-02 11:22:48 - Feat.: - Title: Ste pripravení na EFFIE AWARDS SLOVAKIA 2022? Už teraz sa môžete registrovať
menuLevel = 2, menuRoute = news/specialne-prilohy, menuAlias = specialne-prilohy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 03:16