StoryEditor

Špecializovaná príloha Stratégií Interná komunikácia: O úspechu rozhoduje autenticita

02.03.2023, 12:38
  • Zamestnanci sú srdcom firmy. Ako s nimi hovoriť? 
  • Aké nástroje sa k tomu dajú využívať? 
  • Kedy je interná komunikácia naozaj efektívna? 
  • Príloha Stratégií prináša rady a skúsenosti špecialistov. 
  • Nechýbajú v nej ani top projekty našich partnerov. 
  • PDF prílohy si môžete stiahnuť na konci článku. 

Zamestnanci sú srdcom firmy. A aby firma mohla rásť, musia sa stotožniť s jej hodnotami, dôverovať v silu spoločenstva za stenami budovy a porozumieť informáciám, ktoré sú im servírované. To sa síce ľahko hovorí, ale už ťažšie preklápa do praxe.

A práve tu môže zažiariť interná komunikácia. V posledných rokoch, keď sme nemohli komunikovať podľa zabehnutých vzorcov, obhájila svoju nevyhnutnosť na výbornú. Ako však formulovať posolstvá a doručiť ich vnútri firmy tak, aby boli pochopené správne aj v neutíchajúcom turbulentnom období? Aj o tom je aktuálna špecializovaná príloha. O využití potenciálu komunikácie, či už pri podpore klesajúcej angažovanosti zamestnancov alebo pri interpretácii náročných tém. A že ich dnes máme na stole hneď niekoľko.

Ľudia potrebujú pre tvorivosť pocit bezpečia, obzvlášť v časoch plných zmien a neistoty. Tvrdí to psychológ a kouč Michal Bača, deliac sa o návod, ako ho firmy môžu cez komunikáciu na pracovisku vytvoriť. Miroslava Rychtárechová v rozhovore doplňuje pohľad zo strany vedúcej personálnej manažérky a poukazuje na nutnosť byť autentický viac než kedykoľvek predtým. Ako sa v nových komunikačných polohách cítia lídri?

A sú to hlavne vedúci pracovníci a ich porozumenie internej komunikácii, čo jej môže vydláždiť cestičku k úspechu. Na čom stojí funkčné partnerstvo leadershipu a internej komunikácie, vysvetľuje prezident profesijnej asociácie AICO Martin Onofrej, s ktorým sme nazreli na komunikáciu vo firme ako na systémovú disciplínu.

Inšpiráciu sme vám doplnili aj o prehľad top trendov zo zahraničia. Budú to stále nové technológie, čo určuje smer internej komunikácie v roku 2023?

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám -4% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-03-16 15:03:35 - Feat.: - Title: Otvorenosť, efektivita a rýchlosť: Tieto témy dominujú internej komunikácii (anketa) 02 - Modified: 2023-03-13 14:51:03 - Feat.: - Title: ​Časom uhladenej internej komunikácie odzvonilo. Neistota núti lídrov hovoriť uveriteľnejšie 03 - Modified: 2023-03-07 08:36:46 - Feat.: - Title: 7 trendov v internej komunikácii: V centre sú viac ľudia než technológie 04 - Modified: 2023-03-06 08:00:57 - Feat.: - Title: Interná komunikácia nemá byť sluha, ale partner
menuLevel = 2, menuRoute = news/specialne-prilohy, menuAlias = specialne-prilohy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 16:36