osobný archív
StoryEditor

Vonku sú najnovšie MacBooky. Čo sa môžeme naučiť z videí, ktoré ich uviedli?

Ako každoročne, tak aj tento rok bol Apple event Keynote dlhoočakávanou udalosťou roka a tesne po release nového iPhone 7 sme sa dočkali aj nových MacBookov. Apple si na komunikácii dáva záležať tak ako na dizajne, preto tento release samozrejme sprevádzali aj imidžové produktové videá, na ktoré som sa bližšie pozrela.

1. The new MacBook Pro featuring Touch Bar – So much to touch – Apple

Message: „MacBook Pro – A touch of genius.“

O reklame: Apple predstavil na konferencií Keynote nové MacBooky, aj prostredníctvom 2 videí toto je jedno z nich, je to 30sekundový produktový spot ako predstavenie nového MacBooku.

Naše hodnotenie:  Apple videá, či už ide o produktové previews alebo iné, sú koncipované veľmi čisto a minimalisticky, podľa svojej komunikačnej a dizajnovej koncepcie a dá sa povedať, že takmer všetky sú imidžové, aj tie, v ktorých ide o brand awereness. V tomto produktovom spote bolo dôležité odkomunikovať  dizajn nových macbookov a nové funkcie. Apple preto vytvoril ďalší imidžový spot vhodný ako pre online tak aj pre TV spot, samozrejme s istými dĺžkovými modifikáciami.

Video je charakteristické dynamickým strihom, minimalistickou a čistou animáciou, fancy electro hudbou a doplnenou typografiou a vizuálnymi prvkami. Hlavným prvkom spotu je aj message: „So much to touch“ ako predstavenie nového dotykového TouchBaru, ktorý je v spote odkomunikový color splashom rôznych farieb. Na konci videa je v packshote: vymaskovaný text „The New Macbook Pro“ a takisto za ním logo ktorého výplňou je práve meniaci sa color splash, ktorý je základným vizuálnym prvkom celého videa.

Nuž, čo dodať, ďalšie kvalitné lifestyle „fancy tech product preview“ hodnotím ako vysokokvalitný technologický produktový spot, ktorý je svojím charakteristickým čistým dizajnom, pútavými vizuálnymi prvkami a dynamikou jeden z top! Spotu nechýba ani nepriama call-to-action už v samotnom spievanom texte hudobného podkladu. Enjoy!

  • Kvalita:vysoká - kvalitná animácia adaptovaná na štandard FullHD - 1080p na youtube – kvôli väčšine divákov, kedy 4K by mohlo pri mnohých net pripojeniach sekať atd. 
  • Dĺžka: 30 sekúnd (štandard pre TV spot)
  • taktiež vhodný pre online spot pri takomto product preview, určite boli aj budú rôzne modifikácie tohto spotu na FB, YT, TV
  • Počet zhliadnutí (za 1 deň): 560 000
  • Hudobný podklad: dynamický, nabádajúci ku kúpe, žáner: electro - bass house
  • Voice over: bez
  • Spracovanie: produktová tech animácia s vizuálnymi efektami a packshotom
  • Video Keywords: apple, new macbook, product preview, tech, fancy, lifestyle, animation, brand-awareness

2. The new MacBook Pro — Design, Performance and Features — Apple

O videu: Toto je video je 3 minútové product preview, v ktorom John Ive – Chief Design Officer v Apple, predstavuje nový dizajn, performance a funkcie nového MacBooku podrobnejšie. Video je cielené na potencionálnych či stálych zákazníkov Apple.

Naše hodnotenie: Nový dizajn a funkcie nového MacBooku sú v tomto videu dokonale predstavené. Prehľadná tech animácia jednotlivých komponentov sprevádzaná veľkolepým hudobným podkladom doplneným o Voice Over priamo od hlavného dizajnéra  Johna Ivyho dodáva videu na autentickosti a dôveryhodnosti. Precízna animácia, vizuálne prvky, text. Skrátka ďalšie dokonále product preview od Apple!

  • Kvalita: vysoká - kvalitná animácia adaptovaná na štandard FullHD - 1080p na youtube – kvôli väčšine divákov, kedy 4K by mohlo pri mnohých net pripojeniach sekať atd. 
  • Dĺžka: 3:05
  • Počet zhliadnutí(za 1 deň): 1 milión
  • Hudobný podklad: veľkolepý
  • Voice over: John Ivy – inšpiratívny opis
  • Spracovanie: produktová tech animácia s vizuálnymi efektami a packshotom
  • Video Keywords: apple, new macbook, product preview, tech, fancy, lifestyle, animation, brand-awareness

01 - Modified: 2018-09-17 19:17:30 - Feat.: - Title: Omyly a fenomény komunikácie: Kvalitne? Lacno? Rýchlo? Nedá sa všetko naraz 02 - Modified: 2018-09-04 13:11:59 - Feat.: - Title: Omyly a fenomény komunikácie: Princíp kontrastu 03 - Modified: 2018-07-23 17:32:52 - Feat.: - Title: Dokáže performance marketing budovať značku? 04 - Modified: 2018-07-24 07:15:14 - Feat.: - Title: Ako byť obľúbeným klientom? Skúste štyri veci, ktoré fungujú 05 - Modified: 2018-07-09 08:24:15 - Feat.: - Title: Starajte sa, nebojte sa. Na veľkú zmenu stačia aj tieto tri jednoduché rady
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 13:00