StoryEditor

Hodnotenie Stratégií: Augustové práce nezahviezdili, ale ani neurazili

25.09.2019, 14:45
Autor:
pzpz
Agentúrou mesiaca sa stal TRIAD.

Predstavujeme práce, ktoré získali na augustovom Hodnotení Stratégií najviac bodov v jednotlivých kategóriách.

TRIAD sa stal v auguste agentúrou mesiaca. Práce, ktoré agentúra pripravila pre klienta VÚB, bodovali v dvoch kategóriách. Hodnotiacich zaujal televízny spot promujúci mobil banking, ktorý je klientom k dispozícii v akejkoľvek situácii, a button s názvom VÚB šetrič, ktorý prinúti zákazníkov e-shopu porozmýšľať, či produkt naozaj potrebujú.

Kategória Film – online video a film patrila práci Neverili SME pre denník SME, ktorý si do redakcie pustil štyroch konšpirátorov a ukázal im, ako redakcia pracuje. Ako využiť najpopulárnejšiu slovenskú facebookovú skupinu ZOMRI, ukázala Kreatívna Dvojica.

Pri príležitosti 3. narodením satirickej stránky vytvorila AR filter, ktorý použilo a zdieľalo široké publikum ZOMRI fanúšikov. Kreatívna Dvojica sa tak dostala do povedomia tých, ktorí o nej dovtedy nevedeli. V kategórii OOH zaujala inštalácia z bratislavských odpadkov. Zabezpečil ju pre Swiss Re umelec Erik Šille. Agentúra Wiktor Leo Burnett dostala za úlohu odkomunikovať, že v Lidli predávajú bezéčkové rožky. Na vizuáli zobrazila Jednorožtek – bájnu bytosť, ktorú niekoľko generácií ľudstva nikto nevidel, avšak v Lidli sa už vyskytuje.

Kategória: Film- televízna reklama

VÚB Mobil Banking

Televízny reklamný spot z dielne TRIAD-u vyzdvihuje funkcie mobil bankingu, ktoré vedia pomôcť ľuďom aj v tých najnáročnejších situáciách, ako napríklad na hodine jogy, za ktorú ste ešte nezaplatili. S príjemným humorom predstavuje tvár značky Petra Polnišová technologickú vychytávku v aplikácii.

Klient: Všeobecná úverová banka
Agentúra: TRIAD
Creative director: Martin Woska, Vlado Kurek
Art director: Adam Majko, Csilla Polák
Strategy director: Martin Woska
Copywriter: Roman Hríbik, Vlado Kurek
Account manager: Natália Mikušová

Kategória: Digital – social media

VÚB Šetrič

TRIAD vytvoril rozšírenie pre Google Chrome, ktoré pomocou jednoduchého buttonu pomáhalo ľuďom ušetriť pri nákupoch na všetkých väčších slovenských e-shopoch. Pri tlačidle košíka im ponúklo možnosť ušetriť peniaze. Preklik presunul zákazníkov na stránku VÚB banky, kde bolo počítadlo všetkých ušetrených financií.

Klient: Všeobecná úverová banka
Agentúra: TRIAD
Creative director: Martin Woska, Vlado Kurek
Art director: Adam Majko, Csilla Polák
Strategy director: Martin Woska, Alan Holub
Copywriter: Vlado Kurek
Account manager: Natália Mikušová
Programátor: Roman Janajev

Kategória: Film – online video a film

Neverili SME

Zadaním pre agentúru bolo vytvoriť kampaň, ktorá by vzhľadom na nárast konšpiračných médií zvýšila kredit denníku SME. Istropolitana Ogilvy namiesto klasickej reklamy vytvorila dokumentárny film s premiérou v kine a následným nasadením v online na webovej stránke. Kampaň odkazovala na vzniknutý film, v ktorom vystupujú štyria konšpirátori v redakcii denníka SME.

Klient: Petit Press
Agentúra: Istropolitana Ogilvy
Creative director: Peter Darovec, Branislav Bezák
Art director: Naďa Lukáčiková, Zuzana Kyppo
Strategy director: Veronika Romsauerová, Juraj Plánovský
Copywriter: Peter Darovec, Branislav Bezák
Account manager: Petra Lukáčová, Lenka Michálková

Kategória: Digital – influencer marketing

Zomri taška – AR filter

Aby sa Kreatívna Dvojica zviditeľnila a dostala do povedomia čo najväčšej skupiny ľudí, využila popularitu najvirálnejšej stránky na slovenskom Facebooku – Zomri. K 3. narodeninám jej vytvorili darček, o ktorom predpokladali, že ho radi ukážu všetkým fanúšikom. Predstavili AR filter v podobe Zomri vreca aj s videonávodom, ako ho správne používať.

Klient: Kreatívna Dvojica (Selfpromo)
Agentúra: Kreatívna Dvojica
Art director: Michal Hornický
Copywriter: Iva Pacoňová
Account manager: Michal Hornický
AR desinger: Sim Šebestová
3D model: Juraj Žáček

Kategória: Vizuál

Jednorožtek

Agentúra Wiktor Leo Burnett starajúca sa o komunikáciu slovenského Lidla pripravila vizuál, ktorým promuje, že Lidl ako prvý reťazec na Slovensku ponúka vo všetkých predajniach bezéčkové rožky. Nájsť potraviny bez prídavných látok je podľa agentúry čím ďalej, tým zložitejšie a týka sa to aj obyčajného rožka. Z bezéčkového rožka sa preto v printe stal vzácny jednorožtek – bájna bytosť, ktorú niekoľko generácií ľudstva už celé roky nevidelo. V Lidli sa však vyskytuje.

archív

Klient: LIDL Slovensko
Agentúra: Wiktor Leo Burnett
Creative director: Ivana Pacoňová
Art director: Jozef Kyselica
Copywriter: Ivana Pacoňová
Account manager: Zuzana Kotuliaková

Kategória: OOH

Obraz našej doby, ktorý nechceme zachovať

Swiss Re pomáha chrániť životné prostredie, pretože tým môže predísť katastrofám a poistným udalostiam. Cieľom kampane bolo odprezentovať Swiss Re ako zodpovednú firmu a zamestnávateľa cez hodnoty značky. V spolupráci s výtvarníkom Erikom Šillem vytvorili z bratislavských odpadkov Obraz našej doby, ktorý nechceme zachovať. Inštaláciu vystavili na Kamennom námestí.

Klient: Swiss Re
Agentúra: digitask
Creative director: Roman Roj
Art director: Michal Hazior
Strategy director: Peter Urbanec
Copywriter: Roman Roj, Slavomír Baran, Lucia Kekeňáková
Account manager: Stanislava Brezániová

Bodové hodnotenie si môžete pozrieť TU.

Kompletné augustové Hodnotenie Stratégií aj s vyjadreniami porotcov si prečítate v septembrovom vydaní magazínu Stratégie.

01 - Modified: 2019-06-26 13:06:03 - Feat.: 0 - Title: Hodnotenie Stratégií: V máji vyhrali mimoriadne prepracované práce 02 - Modified: 2019-08-01 05:17:46 - Feat.: 0 - Title: Hodnotenie Stratégií: Júnové Hodnotenie ovládla kampaň #Nebuď pirát 03 - Modified: 2019-08-30 07:34:20 - Feat.: 0 - Title: Hodnotenie Stratégií: Vyhrala zelená Mágio pláž
01 - Modified: 2022-02-04 11:47:24 - Feat.: - Title: Reklamou mesiaca je vizuál pre Platformu rodín, najúspešnejšou agentúrou sa stalo MullenLowe GGK 02 - Modified: 2022-08-15 08:44:53 - Feat.: - Title: Štatút Hodnotenia reklám v Stratégiách 03 - Modified: 2021-12-21 08:17:40 - Feat.: - Title: Stratégie odštartovali nový ročník Hodnotenia alebo hľadáme najlepšie reklamy mesiaca 04 - Modified: 2019-12-02 10:34:35 - Feat.: - Title: Hodnotenie Stratégií: Agentúrou októbra sa stala MUW Saatchi & Saatchi 05 - Modified: 2019-11-21 09:51:19 - Feat.: - Title: Najlepšie slovenské reklamy za tento rok
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 06:20