Spoločnosť Medusa, ktorá zastrešuje cez 40 prevádzok v troch krajinách a pracuje pre ňu na plný úväzok viac ako 750 zamestnancov, sa chystá na pokoronovú expanziu. Tento rok otvorí minimálne tri nové prevádzky, pre ktoré už dnes hľadá, okrem doplnenia do existujúcich, viac ako 250 ľudí na rôzne pozície, manažérov, kuchárov, čašníkov a ďalších gastrošpecialistov.
„Počas krízy som viackrát povedal, že slovenské gastro je na kolenách,“ hovorí CEO skupiny Medusa Peter Štecko. „Pomoc v korone i podmienky na podnikanie sú oproti iným krajinám úbohé: DPH najvyššia, štátna pomoc pomalá a nedočerpateľná. To je ale len jedna stránka mince. Tá druhá je, že tu sme doma, zdieľame spoločnú zodpovednosť za našich kolegov a ich rodiny, platíme dane, jednoducho robíme, čo vieme,“ dodáva.
Počas pandémie si Medusa udržala všetkých ľudí, ktorí chceli ostať, aj keď to nebolo ľahké ani lacné. Pred letom plánuje otvoriť tri nové prevádzky, dve v zrekonštruovanej historickej budove Pradiarne 1900 a jednu v Karlovej Vsi. Preto, nielen pre tieto koncepty, hľadá ľudí, ktorí ešte nestratili záujem o gastro a chcú mať stabilnú, p atraktívnu a perspektívnu prácu.
„Slovenské gastro nesmie ustrnúť v kŕči a sebaľútosti. Bez kreativity a dynamiky, ktorú prinášajú nové projekty a ľudia, každé podnikanie spomalí, zlenivie a skončí. Preto musíme myslieť pozitívne. To, že to ide nám ukázal náš nový koncept WERK v Jurkovičovej Teplárni, ktorý sme otvorili tesne pred lockdownom v októbri 2021, či remeselný koncept MINT, otvorený tesne po jarnom lockdowne 2021. Zákazníci ich prijali nadšene. A hoci sú niektoré naše prevádzky z dôvodu dlhých a zničujúcich opatrení v existenčnom ohrození, veď kluby máme zatvorené už viac ako 430 dní, ideme ďalej a chceme byť stále lepší.“ hovorí o nových plánoch Štecko.
Pozrite si vizuály náborovej kampane: