Reštaurácie a hotely na Slovensku, v dôsledku výrazného poklesu tržieb, nedokážu pri svojom otváraní a reštarte konkurovať svojou ponukou na trhu práce a trpia nedostatkom zamestnancov.
"Jedným z hlavných dôvodov, prečo je ponuka miezd v stravovacích a ubytovacích prevádzkach výrazne nižšia
v porovnaní s inými odvetviami, je vysoké daňové a odvodové zaťaženie pre tieto služby, ktoré sú náročné na spotrebu práce. To spôsobuje, že zamestnávatelia nedokážu konkurovať primeranou mzdou a o prácu v tomto segmente nie je záujem," uviedol Marek Harbuľák, manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska v tlačovej správe.
V období pred pandémiou patrili ubytovacie i stravovacie služby k lídrom s najvyšším medziročným nárastom pracovných miest, pričom dvojciferným číslom rástli aj priemerné mzdy. Situácia sa však v roku 2020 dramaticky zmenila. V dôsledku prijatých opatrení, súvisiacich so zamedzením šírenia ochorenia COVID-19, boli ubytovacie a stravovacie služby prevažnú časť obdobia - od polovice marca 2020 - zatvorené alebo ich podnikanie a poskytovanie služieb bolo výrazné obmedzené.
O prácu prišlo viac ako 40-tisíc ľudí
Dopad týchto opatrení bol tak výrazný, že ani napriek čerpaniu štátnej pomoci a využitiu rôznych nástrojom pomoci zo strany štátu, nedokázala pomoc zabrániť prepúšťaniu. Podľa údajov, zverejnených Štatistickým úradom SR od vypuknutia pandémie, prišlo v dôsledku prijatých opatrení o prácu viac ako 40-tisíc ľudí v hotelierstve a gastro prevádzkach. A to predstavuje pokles o viac ako 36 percent v porovnaní s obdobím pred pandémiou.
Nízke platy a neistota
S poklesom zamestnanosti sa znižovala aj priemerná mzda, ktorá tak v súčasnosti výrazne zaostáva za úrovňou priemernej mzdy na Slovensku. Pätina zamestnancov, ktorí o prácu prišli v dôsledku pandémie, sa predovšetkým do gastro prevádzok nevráti, najmä pre neistotu a obavy o možnú stratu zamestnania v prípade 3. vlny a prijímania opatrení.
Z rovnakého prieskumu vyplynulo, že až 60 percent ľudí by chcelo pracovať v tomto sektore, ak by tu však boli vyššie platy. Tento sektor je výrazným zamestnávateľom žien, ktoré pred pandémiou tvorili až 60 percent všetkých zamestnancov. A 20 percent všetkých zamestnancov tvoria ľudia vo veku do 25 rokov, ktorí práve v tomto sektore získavajú prvé pracovné skúsenosti.
Jedným z riešení, ako oživiť pracovný trh a prilákať do gastro prevádzok personál, vidí tento segment v znížení sadzby DPH. Nižšia DPH by podľa Harbuľáka umožnila zamestnávateľom zvýšiť mzdy a vytvárať pracovné miesta.