Linda Bezáková, 
StoryEditor

Najviac rezonovali práce pre Lidl a Kaufland. Obe používajú staré známe ale funkčné vzorce

14.04.2023, 08:33
Autor:
redred

 

Tento mesiac najvýraznejšie naprieč viacerými kategóriami rezonovali práce pre Kaufland a Lidl. Oba tieto retailové reťazce dlhodobo idú v štýle výrazných kampaní.

Niektoré sú viac kreatívne, iné zas využívajú staré známe, ale stále funkčné vzorce reklamy. „Mrkva ako chladiace vrecko“ od Kauflandu a „Tajomstvo čerstvosti“ od Lidlu patrili k tým kreatívnym.

image

Hodnotenie Stratégií v marci: Neboli sme ani hejteri, ani slniečkari

Zhodli sme sa, že využitie insightu vrecka mrazenej zeleniny ako zaručenej prvej pomoci je originálnym spôsobom, ako komunikovať brand. Potenciál virálu možno nebol až tak využitý, napriek tomu nápad a exekúcia sa medzi prihlásenými prácami nachádzali v bodovaní na vyšších priečkach.            

V prípade Lidlu sme vysoko hodnotili strategický insight a veľmi dobre spracovanú kreatívu televíznych spotov. Veď zamyslite sa: po čerstvé potraviny chodíme k babičke, ale kam po ne chodí ona?

image

Film - televízna reklama: Víťaz hodnotenia je milý a v závere pekne vypointovaný

Veľmi pozitívne bola vnímaná a hodnotená práca pre Denník Sme v kategórii Kampaň, kde boli ako reakcia na zemetrasenie v Turecku a pomoc na zbierku predplatiteľom rýchlych správ posielané push notifikácie, ktoré animovali minimálne číslo magnitúdy pri zavibrovaní v porovnaní s absurdne vysokým číslom pri reálnom zemetrasení.

Čo sa týka inovácií, tak treba spomenúť aj kampaň Bejby Blue – Customize your world, ktorá s komunikáciou pre generáciu Z začína aktívne a interaktívne vstupovať do Metaverza.

image

Craft: Najviac bodov si vyslúžil event v Metaverze

01 - Modified: 2023-04-14 06:25:29 - Feat.: 0 - Title: Hodnotenie Stratégií v marci: Neboli sme ani hejteri, ani slniečkari
menuLevel = 2, menuRoute = news/hodnotenia, menuAlias = hodnotenia, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 18:19