StoryEditor

September v televíziách: Takto proti sebe nasadia svoje programové ťaháky

24.08.2016, 18:11
Kompletný prehľad programovej štruktúry v slovenských televíziách.

Slovenské televízie pripravili pre divákov programovo zaujímavú jeseň. Nechýbajú pôvodné seriály ani nové zábavno-súťažné šou. Na jesennú vysielaciu štruktúru nabehnú televízie od prvej septembrovej nedele, a to svojimi svojimi highlightami. Na Markíze odštartuje druhá séria najúspešnejšej šou jarnej sezóny Tvoja tvár znie povedome, TV Joj zase začne jeseň šiestou sériou talentovej šou Česko Slovensko má talent. Verejnoprávna Jednotka na nedeľné večery pripravila druhú sériu českého seriálu Doktor Martin, ktorý bude vysielať súčasne s premiérou na Českej televízii.

Zmena v spravodajstve

TV Joj posúva vysielanie svojich poobedňajších Novín o 17:00 o hodinu skôr a mení aj ich názov. Noviny o 16:00 sa v novom vysielacom čase budú stretávať so Správami RTVS na Jednotke, ale nebudú si už konkurovať s Prvými Televíznymi novinami, ktoré Markíza vysiela o 17:00. Proti nim nasadila Jojka súťažnú šou Uhádni môj vek!

Spravodajstvo Stratégie

Jesenný access prime

Počas pracovných dní budú podvečery na Markíze patriť zábavno-súťažnej šou Koleso šťastia. Jojka začína  po spravodajstve o 16:50 so súťažnou šou Uhádni môj vek! a pokračuje s premiérovými časťami kulinárskou šou Moja mama varí lepšie ako tvoja. Na Jednotke aj v septembri pokračujú osvedčené súťažné formáty Duel a 5 proti 5.

access prime Stratégie

Septembrový prime time

Pondelky na Markíze už štandardne patria pôvodným komediálnym seriálom. V pondelok 5. septembra odštartujú premiérové časti fenoménu Horná Dolná, nasledované skeč-šou Kredenc. 5. septembra televízia výnimočne uvedie nový seriál Atletiko Cvernofka. Seriálu budú patriť utorky a štvrtky.

TV Joj voči silnému pondelku na Markíze nasadzuje 5. septembra zahraničný film a po ňom o 22:45 reprízu Česko Slovensko má talent. O týždeň neskôr, 12. septembra už bude Jojka vysielať historickú reality šou Návštevníci. Minulú sezónu vysielala televízia v pondelkovom prime time pôvodný seriál ZOO.

Jednotka má v programovej štruktúre pondelkové filmové kino, kde uvedie české a slovenské filmy, nebude chýbať ani televízna klasika. Dvojka prinesie reprízy legendárnych bratislavských pondelkov.

Utorky na TV Joj patria premiérovým častiam druhej série seriálu Naši a po nich od 13. septembra historickej šou Návštevníci. O 22:30 nasadzuje Jojka kulinársku šou Áno, šéfe!.

Markíza nasadila na utorkové večery novú reality šou Ostrov, Dobre vedieť! a seriál Atletiko Cvernofka. Jednotka bude vysielať šou Nikto nie je dokonalý s Juniorom a Marcelom.

Stredy v komerčných televíziách patria šou. Markíza vysiela reality šou Ostrov a zábavnú šou Dobre vedieť!, Jojka zase súťažnú šou Česko Slovensko má talent. Jednotka má v programovej štruktúre európske kino a od polovice septembra Ligu majstrov..

Vo štvrtky sa v komerčných televíziách stretnú proti sebe komediálne seriály a reality šou. Na Markíze patrí večer šou Ostrov, po nej nasleduje seriál Atletiko Cvernofka a Kredenc.

Jojka má večerné programy v opačnom garde. Začína seriálom Naši a pokračuje novou reality šou Návštevníci, ktorá má vo štvrtok 8. septembra svoju premiéru na obrazovkách. Po nej o 22:30 odvysiela pôvodný seriál Policajti v akcii.

Jednotka má zatiaľ v štvrtkovej programovej štruktúre taliansky seriál Tiene lásky, neskôr plánuje nasadiť program Zlaté časy, ktorý bude čerpať z televízneho archívu.

Na piatky Markíza nasadila reprízy Hornej Dolnej a zábavnú šou Dobre vedieť! Jojka odvysiela 9. septembra filmový maratón, od 16. septembra však zaraďuje reality šou Návštevníci a po nej zábavnú šou Uhádni môj vek špeciál. Jednotka pokračuje od 2. septembra s piatou sériou zábavnej šou Milujem Slovensko.

Sobotňajšie večery patria na obrazovkách všetkých televízií filmovým maratónom. Podvečerné vysielanie zase patrí reprízam najsledovanejších šou. Na Markíze je to od 15:20 Tvoja tvár znie povedome, Na Jojke od 16:00 Česko Slovensko má talent a na Jednotke od 16:20 Milujem Slovensko.

Nedeľný prime time sme už spomenuli v úvode, acces prime bude patriť premiéram Nového bývania na Jojke, reprízam Hornej Dolnej na Markíze a na Jednotke premiérovým častiam Hurá do záhrady.

Prehľad vysielaných relácií v prime time (aktualizované):

Stratégie

Na menších staniciach bude patriť prime time v pracovné dni akvizičným seriálom C.S.I. a Kosti na Wau, na Pluske filmom a na Doma úspešným telenovelám Vymenené životy a Velvet.

Programová štruktúra sa bude dopĺňať o ďalšie relácie a seriály, ktoré televízie avizujú. Na Jednotke je to napríklad Strom želaní s moderátorom Sajfom, televízia Joj má pripravený pôvodný seriál Pravá tvár a kriminálku Za sklom, Markíza má v talóne novú celebritnú šou aj skeč šou Kávomat - miestny úrad Hodrušany.

01 - Modified: 2023-12-15 11:26:54 - Feat.: - Title: Ceny za športové licencie sú za hranicou únosnosti, tvrdia zástupcovia 3 najsilnejších slovenských televízií 02 - Modified: 2022-09-05 15:01:08 - Feat.: - Title: Médiá majú platiť špeciálny odvod: Je to nesystémové a diskriminačné, odkazujú vysielatelia 03 - Modified: 2022-06-30 09:35:02 - Feat.: - Title: ta3 uviedlo novú reláciu Vaša pošta 04 - Modified: 2020-07-30 18:54:14 - Feat.: - Title: Reklama v televízii: situácia sa v lete vracia do normálu 05 - Modified: 2018-09-06 10:52:59 - Feat.: - Title: Kontroverzné pravidlá pri šírení televízneho obsahu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 09:34